تاریخ: ۰۲ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۳۳
بازدید: ۵۲۴
کد خبر: ۲۳۷۱۰۵
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

مجمع فملی | افزایش سرمایه فملی چه شد؟

مجمع فملی | افزایش سرمایه فملی چه شد؟
‌می‌متالز - مجمع فوق العاده فملی به منظور تصمیم گیری درباره افزایش سرمایه امروز ۲ آذر ۱۴۰۰ برگزار شد.

به گزارش می‌متالز، مجمع عمومی فوق العاده شرکت ملی صنایع مس ایران با حضور ۵۸ درصد سهامداران، نماینده سازمان بورس، نماینده موسسه حسابرسی و بازرس قانونی و ناظرین به ریاست آقای خرمی شاد برگزار گردید، گزارش افزایش سرمایه به صورت زیر ارائه گردید:

تحلیل موسسه ICSG از وضعیت تولید و مصرف مس دنیا در ۷ ماه نخست سال ۲۰۲۱:

مجمع فملی | افزایش سرمایه فملی چه شد؟


میانگین قیمت نقدی بورس LME در ماه سپتامبر ۲۰۲۱ برابر ۹۳۲۴ دلار بر تن.

میانگین سالانه ۲۰۲۱ برابر ۹۱۸۸ دلار بر تن، ۴۹ درصد بیشتر از میانگین سال ۲۰۲۰.

موسسات بزرگ دنیا پیش بینی کرده اند متوسط قیمت مس برای سال ۲۰۲۵ به ۱۰.۶۲ دلار خواهد رسید.

تاثیر پذیری اقتصاد جهانی از کویید ۱۹:


مدت زمان بهبود اقتصادی کشور‌ها ناشی از کویید ۱۹ به طور چشمگیری متفاوت است. در دوره کوتاه مدت، کویید ۱۹ موجب کاهش ۲ درصدی در GDP در اروپای غربی و آمریکای شمالی شده است. این رغم در چین کمتر است، اما در هند و اندونزی بسیار بیشتر است.

در دوره کوتاه مدت اقتصاد‌های پیشرفته و هم چنن چین سریعتر از اقتصاد‌های نو ظهور بهبود می‌یابند. در دوره بلند مدت انتظار می‌رود که تاثیر کویید ۱۹ بر بیشتر اقتصادها، به استثنای برزیل و اروپا به کمنر از نیم درصد تا سال ۲۰۲۵ برسد.


مقایسه وضعیت تولید مس تصفیه شده در ۳ کشور برتر دنیا طی سال ۲۰۲۰ با پیش بینی سال ۲۰۲۵

مجمع فملی | افزایش سرمایه فملی چه شد؟



در سال ۲۰۲۱ میزان تولید بالغ بر ۲۴.۵ میلیون تن بوده که از این مقدار ۲۰.۵۰۰ هزار تن تولید ناشی از تولیدات معدنی و حدود ۴ میلیون تن نیز از قراضه‌ها به دست آمده است.

مقایسه وضعیت تولید مس تصفیه شده در ۳ کشور برتر آسیا طی سال ۲۰۲۰ با پیش بینی سال ۲۰۲۵:

مجمع فملی | افزایش سرمایه فملی چه شد؟

 

جایگاه ایران در مصرف مس پالایش شده در سال ۲۰۲۰:

مجمع فملی | افزایش سرمایه فملی چه شد؟


هدف ایران کسب قرارگیری بین ۱۰ کشور برتر در تولید مس می‌باشد.

جایگاه ایران در دنیا و آسیا:


ایران در تولیدات معدنی با تولید ۳۱۴ هزار تن رنبه ۱۵ در دنیا و رتبه ۴ در آسیا، در تولیدات ذوب با ۳۵۱ هزار تن رتبه ۵ در آسیا و رتبه ۱۲ در دنیا و در تولیدات مس پالایش شده با ۲۷۹ هزار تن رتبه ۷ در آسیا و رتبه ۱۹ در دنیا را دارا می‌باشد.

پیش بینی جایگاه ایران در سال ۲۰۲۱:

مجمع فملی | افزایش سرمایه فملی چه شد؟




پیش بینی می‌گردد که سهم شرکت ملی صنایع مس ایران از کل تولیدات معدنی ۳۰۰ هزار تن باشد.

ذخایر ایران و دنیا و اکتشافات شرکت:


کشف ذخایر جدید مس در دنیا و دستیابی به رغم ۸۷۰ میلیون مس محتوای ذخیره قابل برداشت معدنی در سال ۲۰۲۰.
ذخایر شرکت به طور چشم گیری افزایش پیدا کرده است به طوری که این ذخایر از ۳۰ میلیون تن در سال‌های گذشته به ۴۲ میلیون تن (۴.۸ ذخیره دنیا) رسیده است.

افزایش میزان ذخایر زمین شناسی مس از سال ۱۳۹۸ تا ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۰:

مجمع فملی | افزایش سرمایه فملی چه شد؟



با اکتشافات صورت گرفته دستیابی به ۵ تن طلا در منطقه ماهور چاه کاله قطعی است.

از میزان فوق ۲۷۰۰ میلیون تن در محاسبات ذخیره شرکت تا کنون ثبت نگردیده است، در صورت ثبت این میزان

از ذخایر، مجموع کل ذخیره محتوایی مس شرکت بیش از ۴۳ میلیون تن و کشور ایران بیش از ۴۴ میلیون تن خواهد شد.
برنامه پیش بینی حفاری‌های اکتشافی سال ۱۴۰۰ برابر ۱۵۰ هار متر و میان حفاری انجام شده تا پایان مهر ماه سال جاری برابر ۹۱۲۰۰ متر می‌باشد.

عملکرد تولید و فروش شرکت در سال ۱۴۰۰:


شرکت در کل استخراج ۸ درصد رشد نسبت به برنامه، در سنگ سولفوری ۳ درصد، در کنسانتره مس ۵ درصد، در مس محتوای کنسانتره ۴ درصد، در آند تولیدی ۷ درصد، در کاتد تولیدی ۵ درصد و در مس محتوای معدنی ۴ درصد رشد نسبت به برنامه بوده است. تمامی این رشد‌ها علا رغم قطعی برق بوده است.

میزان فروش محصولات مختلف شرکت از لحاظ ارزشی در ۸ ماهه نخست سال ۱۴۰۰، ۴۹.۷۵۹ میلیارد تومان بوده که به نسبت مدت مشابه سال ۱۳۹۹ معادل ۱۱۳ درصد رشد داشته است. کل فروش شرکت از لحاظ تناژی تا آبان ماه ۲۰۲.۵۶۸ تن بوده است.

طرح‌های توسعه و چشم انداز شرکت:


با توجه به ذخایر کشف شده احداث کارخانه تغلیظ فاز ۴ سرچشمه و فاز ۵ سونگون در حال برنامه ریزی است بر این اساس سرمایه گذاری کل پروژه‌های توسعه برابر با ۳۵۰۰ میلیون یورو و ۴۵۰۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.
استراتژی شرکت در سال ۱۴۰۵ تولید کنسانتره و حداکثر کاتد با تکمیل ظرفیت کارخانجات ذوب و در سنوات آتی تمرکز بر تکمیل ظرفیت کارخانجات ذوب با سیاست فروش سبدی کنسانتره با حداکثر امکان فروش کاتد خواهد بود.
تجهیزات کارخانه فلوتاسیون سرباره سرچشمه تا دو ماه آینده آماده نصب خواهد بود و شرکت امیدوار است این پروژه ارزشمند به زودی به بهره برداری برسد.
در خصوص پروژه‌های آبی نیز شرکت مشکلی ندارد. ۲۵ میلیون متر مکعب مصرف آب شرکت است که با طرح‌های توسعه به ۵۶ میلیون متر مکعب خواهد رسید.
شرکت در حال حاض یک نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی دارد و دو نیروگاه دیگر نیز (سونگون) در دست احداث می‌باشد.

درآمد و سود ناخالص شرکت با اجرای طرح‌های توسعه:


انتظار می‌رود با راه اندازی تمامی پروژه‌های معدنی در دست اجرا و احداث فاز ۳ تغلیظ مس سر چشمه، فاز ۳ و ۴ سونگون و فاز ۲ میدوک، درآمد سود ناخالص شرکت بدون احتساب تغییر قیمت مس تا سال ۱۴۰۱ به ترتیب از رقم ۲ و ۱.۲ میلیارد دلار به ۳.۸ و ۲.۳۵ میلیارد دلار و با احتساب رشد قیمت مس تا سال ۱۴۱۰ به ترتیب درآمد ۵.۴ و سود ناخالص ۳.۱۵ میلیارد دلار افزایش یابد.
هدف از افزایش سرمایه تامین بخشی از منابع مورد نیاز جهت تکمیل طرح‌های توسعه در دست اجرا می‌باشد. مبلغ کل سرمایه گذاری‌های مورد نیاز به میزان ۲۰۰.۸۴۶ میلیارد ریال می‌باشد.

مخارج جذب شده و مخارج مورد نیاز جهت اجرای طرح ها:

سوالات مطرح شده در مجمع:


در مجمع عنوان شد که شرکت پس از افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی دیگر از سود انباشته افزایش سرمایه نخواهد داد، در این خصوص شفاف سازی شود: با توجه به روند حرکتی سهام عدالت احتمال اینکه شرکت بتواند از سود انباشته افزایش سرمایه بدهد در آینده کم خواهد شد؛ سیستم‌های دولتی هم نسبت به افزایش سرمایه ممنوعیت دارند. به همین دلیل عنوان شد که در آینده احتمال افزایش سرمایه از محل سود انباشته کم خواهد بود. در مجمع سال آینده سعی بر این خواهد شد که بخشی از سود به صورت نقدی بین سهامداران تقسیم شود.

برنامه شرکت برای گسترش فروش چیست؟ فروش سالانه شرکت در سنوات گذشته ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تن کاتد مس بوده است، اما در سال گذشته این فروش به ۲۷۲ هزار تن رسیده است. با توجه به روند فروش در سال‌های گذشته مسیر شرکت صعودی می‌باشد و بازار‌های جدید ایجاد شده است. از لحاظ تناژی نیز شرکت روند رو به رشدی داشته است.

در انتها افزایش سرمایه شرکت از مبلغ ۲۰.۰۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۴۰.۰۰۰ میلیارد ریال (معادل ۱۰۰ درصد) از محل سود انباشته مورد تصویب سهامداران قرار گرفت.

منبع: نبض بورس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده